Agenda

Home | Agenda | Calvijn College op Wereldreis door Goes

Calvijn College op Wereldreis door Goes

Jongeren kunnen in hun eigen stad het verschil maken voor een duurzame en rechtvaardige wereld.  Dat is de boodschap van de Wereldreis door Goes. Op vrijdag 19 januari gaan leerlingen van het Calvijn College op ‘wereldreis’ door hun eigen stad. Switch heeft deze ‘reis’- in samenwerking met Stichting Variant - voor hen uitgestippeld. 

De wereld wordt steeds kleiner. Dagelijks hebben we te maken met mensen, diensten of producten van ver weg. Onze koffie komt uit Brazilië, onze T-shirts zijn gemaakt in Bangladesh en de overbuurman komt uit Suriname of Syrië. We zijn allemaal wereldburgers en we zijn er samen verantwoordelijk voor dat elke wereldburger een menswaardig leven kan leiden. Iedereen kan meehelpen om dat te realiseren.

De Wereldreis door Goes leidt leerlingen langs organisaties en bedrijven die vanuit Goes bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Zo wordt bij de Wereldwinkel duidelijk hoe belangrijk een leefbaar loon is. In het Milieu Educatie Centrum verdiepen leerlingen zich in de boodschap van astronaut André Kuipers dat wij met onze huidige manier van leven, de aarde vernietigen en dat er onschatbare kennis uit de natuur verloren gaat. Bij Marsaki en de gemeente Goes krijgen leerlingen inzicht in hoe wij zelf onze impact op het klimaat kunnen beperken door anders te leven.

De Wereldreis Goes wordt uitgevoerd door Switch en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Goes. 

Datum
19 januari 2018
T/m:
19-01-2018
Tijd
09.00 - 11.30 uur
Locatie
Goes

Deel deze activiteit via social media

Meer activiteiten

14
12-2018
Locatie: Provinciehuis Abdij Middelburg