Agenda

Home | Agenda | Closing the Loop Zeeuwse Filmpremière

Closing the Loop Zeeuwse Filmpremière

Cradle-to-cradle, zerowaste of circulaire economie, we hebben er allemaal van gehoord, maar weet je waar het echt over gaat? Deze nieuwste film ’Closing the Loop’ is een optimistische film over innovatieve oplossingen voor wereldwijde problemen. In het teken van Dag van de Duurzaamheid worden fragmenten uit de documentaire vertoond op 10 oktober vanaf 19:30 uur, in het auditorium van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Professor Wayne Visser, verbonden aan de Antwerp Management School die in de film acteert als presentator, is onze speciale gast. Tijdens de vertoning van filmfragmenten gaan we in gesprek met hem. Zowel de film als het gesprek zal in de Engelse taal plaatsvinden. Deelname is gratis. Vanwege de beperkte zaalcapaciteit graag aanmelden via secretariaat@dezb.nl.

De kernboodschap van ‘Closing the Loop’ is dat de overgang naar een circulaire economie niet alleen noodzakelijk en urgent, maar ook heel goed mogelijk is. Pioniers laten ons in de film zien dat het kan.  De term "circulair" verwijst naar de noodzakelijke verandering van onze huidige take-make-waste lineaire economie naar een circulaire economie, gebaseerd op kringlopen en behoud van grondstoffen (ook wel de zerowaste- of cradle-to-cradle-economie genoemd). De trailer is te bekijken: http://www.closingtheloopfilm.com/trailer/

Ter ondersteuning van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (sustainable development goals) en met name doelstelling 12 inzake verantwoorde consumptie en productie, onderzoekt de documentaire vijf belangrijke strategieën voor het bereiken van circulariteit:  verminderen, hergebruiken, recycleren, vernieuwen en opnieuw uitvinden. De film laat dit zien met voorbeelden uit Europa, Latijns-Amerika en Afrika, omlijst met inzichten van experts van onder meer het World Economic Forum en de universiteiten van Cambridge en Harvard. De film is geregisseerd door Graham Sheldon.

De vertoning van de film ‘Closing the Loop is een gezamenlijk initiatief van Switch, de digitale etalage energie (energiezeeland.nl), Zeeuwse Milieufederatie, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Europe Direct.

Het werk van Switch wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Datum
10 oktober 2018
Tijd
19:00 uur
Locatie
Middelburg

Deel deze activiteit via social media

In samenwerking met

Meer activiteiten

26
06-2019
Locatie: Middelburg
Programma: Wereldreis Middelburg
T/m: 27-06-2019
31
08-2019
Locatie: Scheldeboulevard Terneuzen
05
09-2019
Locatie: ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg