Agenda

Home | Agenda | Kies voor Klimaat

Kies voor Klimaat

Klimaatverandering, een onderwerp dat niet toebehoort aan links of rechts maar juist voor iedereen van groot belang is. Daarom doen16  jongeren van Finding ROOTS mee met de landelijke campagne ‘Kies voor Klimaat’ van Urgenda. Op donderdagmiddag 15 februari zijn deze jongeren op de Markt in Middelburg te vinden om ook het grote publiek te betrekken bij het klimaatvraagstuk.

Kies voor Klimaat laat met behulp van posters zien dat heel veel verschillende mensen zich zorgen maken over het klimaat en zich inzetten voor concrete oplossingen. Op de posters zijn onder andere CEO’s, bekende Nederlanders, lokale politici, jongeren, en MKB-ers te vinden.

Zeeuwse postercampagne
Ben de Reu, gedeputeerde van de Provincie Zeeland heeft zich reeds - net als de jongeren - bij de campagne aangesloten. De jonge generatie daagt nu ook andere Zeeuwse politici, bestuurders, ondernemers en groene innovators uit een eigen poster te ontwerpen. Hiermee wordt zichtbaar dat er veel lokale duurzame initiatieven in Zeeland zijn en dat wij in gezamenlijkheid werken aan concrete oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan.

Actievoeren
Ook het winkelend publiek wordt door de jongeren uitgedaagd om bewuster en duurzamer te leven. Zij worden donderdagmiddag 15 februari door de jongeren op ludieke wijze geportretteerd. Doel is om zoveel mogelijk Zeeuwen een podium te geven om hun zorgen van klimaatverandering te uiten. De jongeren weten zeker dat meer mensen de wil hebben om nu in actie te komen om het tij te keren.   

Finding ROOTS
De jongeren afkomstig van Scalda, HZ University of Applied Sciences en de provinciale jongerendenktank JouwZeeland volgen het opleidingstraject Finding ROOTS; een actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘duurzame leider’. Naast het volgen van workshops en trainingen over duurzaamheid komen de studenten ook zelf in beweging voor een betere wereld.

Finding ROOTS is een coproductie van Switch i.s.m. Scalda, HZ University of Applied Sciences, ZMf en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland.Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt de Provincie Zeeland.

Datum
15 februari 2018
T/m:
15-02-2018
Tijd
12.00 uur
Locatie
Middelburg

Deel deze activiteit via social media

Meer activiteiten

18
01-2019
Locatie: Dockwize, Edisonweg 41 B 4382 NV Vlissingen
Programma: MVO Loont
14
02-2019
Locatie: nog te bepalen
Programma: MVO Loont
19
02-2019
Locatie: Terneuzen
Programma: MVO Loont