Agenda

Home | Agenda | Leerlingen op Wereldreis door Middelburg

Leerlingen op Wereldreis door Middelburg

In Middelburg is een groot deel van de wereld terug te vinden. Meer dan 200 leerlingen van SSG Nehalennia gaan dat ervaren tijdens de Wereldreis door Middelburg. Stichting Switch heeft deze ‘reis’ voor hen uitgestippeld op woensdag 27 en donderdag 28 juni. Met deze Wereldreis ervaren leerlingen hoe invloeden uit de hele wereld de stad Middelburg mede gevormd hebben. Er wordt ook stilgestaan bij de herdenking van de afschaffing van de Slavernij, 156 jaar geleden.
Een fietsroute leidt de leerlingen langs verrassende cultuurhistorische ‘halteplaatsen’. Zo maken ze kennis met organisaties waarmee ze in het dagelijks leven niet zo snel in aanraking komen. Zo gaan leerlingen met vluchtelingen in gesprek en krijgen ze een rondleiding door het AZC Middelburg, bij Woonzorgcentrum Tabadila maken ze kennis met de geschiedenis van de Molukken. Verder bezoeken de leerlingen, de Yildirim Beyazit Moskee, het Zeeuws Archief, de Synagoge, Anti Discriminatiebureau Zeeland in Stoom, het Slavernijmonument op de Balans, Amnesty International en Stichting Switch in ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

De leerlingen gaan in kleine groepjes met een mentorbegeleider op pad. Tijdens de Wereldreis door Middelburg krijgen de leerlingen een reisgids mee. Hierin vinden zij achtergrondinformatie over de geschiedenis van Middelburg. Middelburg is en was een stad met aantrekkingskracht. Door de eeuwen heen vestigden zich hier Noormannen, Hugenoten, Joden, Molukkers en vele andere bevolkingsgroepen. Van de Romeinen tot de huidige asielzoekers kent Middelburg migranten die samen met de Zeeuwse bevolking Middelburg maakten tot wat het nu is. De Wereldreis door Middelburg wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Middelburg,  Europe Direct en maakt onderdeel uit van  Four Freedoms door het jaar heen.

Maak de Switch. Iedereen kan bijdragen aan een betere wereld. Door om te schakelen. Door ánders te denken en anders te leven, ánders te consumeren en ánders te ondernemen  Switch stimuleert duurzaam en rechtvaardig gedrag.  In het bijzonder dat van consumenten en producenten. Zie voor meer informatie: www.maakdeswitch.nl

Voor informatie kunt u contact opnemen met: Pascal Elegeert, 0118 654152 / 06 20077915 en  pelegeert@dezb.nl.

Met ingang van 2019 is Switch ingevoegd in ZB l Planbureau & Bibliotheek van Zeeland (ZB). Onze projecten en merknaam - Switch - blijven gewoon gehandhaafd. Wij zijn voortaan alleen via een ander e-mailadres bereikbaar. 

Datum
26 juni 2019
T/m:
27-06-2019
Locatie
Middelburg

Deel deze activiteit via social media

In samenwerking met

Meer activiteiten

12
06-2019
Locatie: ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg
Programma: MVO Loont
26
06-2019
Locatie: Middelburg
Programma: Wereldreis Middelburg
T/m: 27-06-2019
31
08-2019
Locatie: Scheldeboulevard Terneuzen