Agenda

Home | Agenda | Literaire Tocht met Anousha Nzume

Literaire Tocht met Anousha Nzume

Van 28 mei t/m 8 juni vindt wederom een Literaire Tocht plaats, georganiseerd door Switch in samenwerking met ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland  (ZB). Deze editie staat in het teken van de herdenking van afschaffing van de slavernij. Dit jaar 155 jaar geleden. Voor deze editie zal daarom auteur en publicist Anousha Nzume de Literaire Tocht verzorgen.  

De Literaire Tocht maakt onderdeel uit van het provinciale samenwerkingsverband Four Freedoms door het jaar heen (FFDHJH). Een jaarprogramma met een breed scala aan festiviteiten en evenementen, aansprekende manieren om de thema’s vrijheid, verdraagzaamheid en respect levend te houden en actieve betrokkenheid bij deze belangrijke thema's te stimuleren.

Gastles door Anousha Nzume
In de periode van 28 mei t/m 8 juni kan auteur en publicist Anousha Nzume een gastles verzorgen bij u op school. Anousha Nzume draagt voor uit eigen werk en gaat met leerlingen in gesprek over diep gewortelde vooroordelen, racisme en discriminatie. Speciaal voor haar bezoek aan Zeeland schrijft Anousha Nzume een novelle die alle leerlingen krijgen uitgereikt. De gastles duurt 60 tot 120 minuten (in afstemming met uw lesprogramma) en vindt op school plaats.

Anousha Nzume is half-Russisch, half-Kameroens. Ze groeide op in Amsterdam en acteert, schrijft, produceert en presenteert al ruim twintig jaar. Als auteur heeft zij grote bekendheid gekregen door haar bestseller ‘Hallo Witte mensen’ (2017); “Hoe houd je je staande in een wereld waarin mensen van kleur steeds mondiger worden?”. Momenteel werkt Anousha Nzume aan haar tweede boek over kleur, klasse en kansenongelijkheid in het onderwijs

De novelle Speciaal voor de Zeeuwse scholentour heeft Anousha een novelle geschreven. De novelle M&A4FR vertelt het, op ware gebeurtenissen gebaseerde, verhaal over de bijzondere band tussen Anousha Nzume en Marleen Vaders. De twee meisjes van 14 leren elkaar kennen in de zomer van 1984 op een vakantiepark in België. De een komt uit Amsterdam, de ander uit Oud-Vossemeer. De een is half Kameroens, half Russisch en ander is helemaal Zeeuws. De levens van deze twee kunnen niet meer van elkaar verschillen. Maar hun liefde voor de plaat Purple Rain, de ruzies met hun ouders en hun rechtvaardigheidsgevoel brengt hen dichter bij elkaar dan ze ooit hadden durven dromen.

Op 7 juni 16:00 uur vindt een lezing  / interview plaats Anousha NZume in De Drvkkerij te Middelburg. Aanmelden via: www.de-drvkkery.nl

De Literaire Tocht is een samenwerkingsproject van ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. En maakt deel uit van het jaarprogramma Four Freedoms door het jaar heen en wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de Frits Lensvelt Stichting en de Provincie Zeeland.

Datum
07 juni 2018
T/m:
08-06-2018
Locatie
Heel Zeeland

Deel deze activiteit via social media

In samenwerking met

Meer activiteiten

25
03-2019
Locatie: verspreid over heel Zeeland
T/m: 29-03-2019
04
04-2019
Locatie: diverse halteplaatsen in Goes
Programma: Wereldreis Goes
09
05-2019
Locatie: De Koploper Stationsplein 21, 4461 HP Goes
Programma: MVO Loont