Agenda

Home | Agenda | Presentatie Green DEAL Zeeuws-Vlaanderen voor Rabobank personeel

Presentatie Green DEAL Zeeuws-Vlaanderen voor Rabobank personeel

Groen is poen, meten is weten.

Eind maart is het project Green DEAL Zeeuws-Vlaanderen gelanceerd, tijdens de Lekker Leven beurs in Terneuzen. In de Green DEAL worden ondernemers van Zeeuws-Vlaanderen gestimuleerd om energie te besparen. Om de meest voor de hand liggende maatregelen te kunnen nemen is een energiescan de eerste stap. Rabobank Zeeuws-Vlaanderen financiert vanuit het stimuleringsfonds 50% van de kosten van deze energiescan voor de eerste 30 ondernemers. In dit project werken Rabobank Zeeuws-Vlaanderen, Stichting  Samen Duurzaam Nederland (SSDN) en Stichting Switch samen, om een zo groot mogelijke impact te realiseren.

Energiebesparingsadvies is maatwerk, voor elke ondernemer gelden andere omstandigheden. Een van de aangesloten energieadviseurs voert een QuickScan Energie uit en levert een maatwerkrapport met daarin de energiebesparingsmaatregelen met de kortste terugverdientijd. Tevens ook een advies van beschikbare Rijkssubsidies en fiscale aftrekposten die de terugverdientijd nog verder verkorten.  Vervolgens gaat de ondernemer aan de slag met de quick wins, dit zijn de maatregelen met de kortste terugverdientijd. Wist u bijvoorbeeld dat u met ledverlichting 90% bespaart op de energiekosten.

Voor meer informatie over dit project en voor het aanvragen van een QuickScan Energie, kunt u contact opnemen met Pascal Elegeert, de projectleider namens Stichting Switch, via e-mail p.elegeert@maakdeswitch.nl of telefoon 0118 – 682580. Alle informatie is na te lezen http://www.maakdeswitch.nl/nieuws/green-deal-zeeuws-vlaanderen-start-24-maart#.WOX0fmekJoA .

Datum
30 mei 2017
Tijd
9:00 uur
Locatie
Kantoor Rabobank, Terneuzen

Deel deze activiteit via social media

In samenwerking met

Meer activiteiten

02
11-2017
Locatie: Provincie Zeeland
Programma: Finding ROOTS
T/m: 06-12-2017
21
11-2017
Locatie: Industrieweg 40, 4538 AJ Terneuzen
Programma: MVO Loont