Agenda

Home | Agenda | Zeeland Business Netwerk Zeeland Circulair

Zeeland Business Netwerk Zeeland Circulair

Een circulaire economie is gericht op het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen in de verschillende schakels van de productieketen: van de winning van grondstoffen tot consumptie. Grondstoffen dreigen schaars te worden door een groeiende bevolking en toenemende welvaart in de wereld. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om de beschikbare grondstoffen zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Dit geeft ook nieuwe kansen voor bedrijven: nieuwe markten, meer samenwerking en minder grondstoffenverbruik. De transitie naar een circulaire economie is volgens de Europese Commissie 'de gelegenheid om onze economie te transformeren en nieuwe en duurzame concurrentievoordelen voor Europa te genereren'. (Planbureau voor de Leefomgeving).

De circulaire economie wordt soms uitgelegd  aan de hand van het 7R model. Rethink / Reduce / Repair / Reuse / Refurbish / Recycle en Recover. Vanavond komen een aantal innovatieve ondernemers aan het woord die via één van bovenstaande activiteiten actief zijn met circulaire economie.

Dit is een samenwerking met Zeeland Business Netwerk. Interesse? Aanmelden verplicht via deze link http://www.zeelandbusiness.nl/netwerk-bedrijfsbezoek-prins-dingemanse-wa...

Deze activiteit is onderdeel van van het programma MVO Loont. Het werk van Switch wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Datum
11 september 2017
Tijd
18:00 tot 21:00 uur
Locatie
De Oesterij, Havendijk 12, 4401 NS Yerseke

Deel deze activiteit via social media

In samenwerking met

Meer activiteiten

12
03-2018
Locatie: Zeeland
T/m: 20-03-2018
05
04-2018
Locatie: Goes
Programma: Wereldreis Goes
T/m: 05-04-2018