Nieuws

Home | Nieuws | Firma Verstegen wint Gouden Lepel

Firma Verstegen wint Gouden Lepel

12 juni 2014

Op donderdagavond 11 juni werd Verstegen Spices & Sauces BV bekroond als het meest duurzame levensmiddelenbedrijf onder de MKB-ondernemers in zuid Nederland. Bij deze erkenning hoorde een trofee: "de Gouden Lepel". De uitreiking daarvan vond plaats in Middelburg op een bijeenkomst met MKB-ers tijdens de Urgenda-tour door Zeeland.

De Gouden Lepel is de prijs voor het bedrijf dat door consumenten en een vakjury is gekozen tot het meest duurzame levensmiddelenbedrijf uit het MKB in Zuid-Nederland. De twee andere finalisten waren Anova Seafood BV uit Den Bosch en Wasvenboerderij in Eindhoven.

De winnaar werd gekozen uit een top 10: de ‘Tasty10, Good in Food’. De 'Tasty10', een initiatief van Switch, zijn tien MKB'ers in de levensmiddelenindustrie die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, zowel binnen hun eigen bedrijf als in hun keten over de grenzen. Switch wil deze bedrijven dan ook een voorbeeld laten zijn voor andere importeurs en afnemers van producten uit ontwikkelingslanden.

Uitverkiezing

Op de website van Switch brachten consumenten hun stem uit op een van de bedrijven van de ‘Tasty10’. De jury koos uit de drie hoogst geëindigden de uiteindelijke winnaar. De jury schreef over Verstegen Spices & Sauces BV:

Deze onderneming heeft als een van de weinigen een MVO jaarverslag. Hierin geven zij niet allee naan  wat ze willen bereiken maar ook wat de vorderingen zijn. In hun MVO-beleid is er aandacht voor alle aspecten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De ‘Tasty10’ zijn de tegenhangers van de mondiale ‘Big10’ die door de campagne ‘Behind the Brands’ van OxfamNovib publiekelijk worden aangesproken op hun tekortkomingen. De ‘Tasty10’ zijn juist positieve voorbeelden. Voorbeelden die laten zien hoe een ondernemer goed rekening kan houden met mensenrechten, milieu en arbeidsomstandigheden bij leveranciers in ontwikkelingslanden.

Op de foto vlnr: Frits van Geffen van het Wasven, Manfred Lukkezen van Verstegen en Lia Huisman van Anova Seafood
Foto: Marijana Pajovic, Image4Life

Deel dit nieuwsbericht via social media