Nieuws

Home | Nieuws | Upgraders in actie voor Amnesty

Upgraders in actie voor Amnesty

19 maart 2013

Op zondag 17 maart voerden Upgraders tijdens de manifestatie Kunstbende in Vlissingen actie voor Amnesty International. Hiermee leverden ze een bijdrage aan de actie van Amnesty om Zmister, activist en leider van Young Front, een democratische jeugdbeweging in Wit-Rusland, vrij te krijgen. Door de Upgraders werden ruim 225 handtekening verzameld, waaronder één van gedeputeerde Ben de Reu die de Kunstbende opende.

Switch verstuurt deze maand de handtekeningen met een begeleidende brief naar president Alexander Loekasjenko van Wit-Rusland. Het aanschrijven van autoriteiten is - nog steeds - Amnesty's meest beproefde actiemiddel. Amnesty beschouwt Zmitser als gewetensgevangene en gelooft dat de aanklachten tegen hem verzonnen zijn om te voorkomen dat hij deelnam aan demonstraties tegen verkiezingsfraude.

Upgrades zijn korte positieve acties bedacht en uitgevoerd door jongeren. De jongeren laten zien dat werken aan een rechtvaardige en heldhaftige wereld leuk is en helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Kunstbende is jongerenorganisatie die zich inzet voor talentontwikkeling.


Contactpersoon 

Imke Elstak, i.elstak@maakdeswitch.nl, 0113  250051

Bekijk ook het filmpje op www.upgraden.nu

Deel dit nieuwsbericht via social media