Programma

Home | Programma's | Finding ROOTS

Finding ROOTS

Jongeren worden ‘changemakers’
15 jongeren afkomstig van MBO Scalda, HZ University of Applied Sciences en de jongerendenktank JouwZeeland starten met Finding ROOTS en worden klaargestoomd als ‘ changemaker ’ voor de duurzame economie van morgen. Woensdag 7 oktober vond in Vlissingen de kick-off plaats van Finding ROOTS. Finding ROOTS is een nieuw Zeeuws actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘changemaker’. Met Finding ROOTS worden jongeren klaargestoomd als ambassadeur voor de duurzame economie van morgen.

Actieprogramma 
Finding ROOTS betekent niet alleen praten, maar doen. De ervaring staat centraal, want dat is wat motiveert en verandering in gang zet. Samen bedenken we ludieke acties die impact hebben, gaan we naar dé VN Klimaattop in Parijs, volgen we trainingen over authentiek leiderschap, duurzaamheid en de Nieuwe Economie. 

We gaan in gesprek met Zeeuwse bedrijven, we bezoeken evenementen, initiatieven in en buiten Zeeland. Van die ervaringen maken we concrete acties, filmpjes, adviezen en tips voor medestudenten, vrienden, docenten, professionals, beleidsmakers en politici. Met de ambitie om te inspireren, uit te dagen en mensen in beweging te krijgen.

Blijf op de hoogte van deze ‘changemakers’ en volg ons op Facebook.

Deel je succes
De ins en outs van dit succesvolle jongerenproject zijn nu omschreven in de toolkit hoofd, hart en handen in duurzaamheid. Download de docententoolkit hier.

Finding ROOTS is een coproductie van Het Groene Brein ROOTS en Switch i.s.m. MBO Scalda, HZ University of Applied Sciences en de jongerendenktank JouwZeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt door DuurzaamDoor en de Provincie Zeeland

Meer informatie: Imke Elstak, 0118 682580 en i.elstak@maakdeswitch.nl