Home | Stemmen voor de 'Gouden Lepel'

Stemmen voor de 'Gouden Lepel'

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker, ook in de voedselindustrie. Switch is daarom gestart met het programma 'Tasty10', good in food. De 'Tasty10' zijn tien bedrijven uit Zuid-Nederland die door een jury gekozen zijn als duurzame bedrijven in de voedselindustrie. Zij hebben op het bedrijf in Nederland, maar ook over de grenzen bij hun producenten, oog voor mens en milieu.

De bedrijven van de 'Tasty10' zijn dus al een eind op de goede weg. Om hen nog wat verder te stimuleren en de beste te belonen, is er de 'Gouden Lepel'. U kunt mede bepalen wie die krijgt. De Tasty10 en hun activiteiten staan hieronder. Daarna kunt u op het stemformulier stemmen op het bedrijf dat het volgens u het beste doet. Uit de drie meest gekozen bedrijven, kiest vervolgens een deskundige jury de winnaar.
Wilt u meer informatie, bekijk dan de korte filmpjes waarin zij  vertellen waarom zij de 'Gouden Lepel' zouden moeten winnen.

Naar het stemformulier. LET OP: er kan per IP-adres maar één stem uitgebracht worden.

Nature’s Pride
Importeert groente en fruit zoals mango en avocado’s uit Latijns America, Afrika en Azië, en lever t die aan supermarkten.
  
Fair Food Company
15 jaar duurzame catering op festivals en party’s in het topsegment van de zakelijk markt. Duurzaam van grond tot mond.
  
Mongozo Exotic Beers
Mongozo is Angolees voor Proost! Mongozo is al ruim tien jaar producent van exotisch fairtrade bier met smaken banaan, kokos en mango. Mongozo pils is glutenvrij.
  
Verstegen Spices & Sauces B.V.
Als importeur en producent van kruiden en sauzen investeert Verstegen in boerenfamilies in Indonesië. Actief in afvalscheiding, duurzame mobiliteit en sociale werkvoorziening op kantoor.
  

Nobel Exotic Primeurs
Biologische groenten en fruit uit Senegal. Biedt voorfinanciering en voorlichting aan kleine producenten.
  

Wasvenboerderij
Horecagelegenheid gerund door vakpersoneel, vrijwilligers en mensen met een verstandelijke beperking. Met eigen bakkerij, fairtrade koffiebranderij en restaurant met streek- en zelf geteelde producten.
  
Meatless
Producent van plantaardige vezels die worden toegevoegd aan vlees-, kaas- en visproducten. Lever t winst qua prijs, gezondheid en milieu.
  
Anova Seafood BV
Groothandel in duurzame vis en schaaldieren, vers en diepvries. Private label in supermarkten en Sligro. Werkt samen met WNF en adviseert lokale vissers in duurzame vangstmethoden.
 
 
Ferrero 
Producent van Nutella, Rocher, Tic Tac, Kinder. Gaat voor verantwoord ondernemen in de verbouw van cacao, hazelnoot, palmolie, in de fabrieken en in de supermarkten.
  
Rombouts koffie
Eerlijke handel loopt als een rode draad door dit familiebedrijf. Daarnaast aandacht voor duurzame verpakkingen, groenvoorziening rond de bedrijfsgebouwen, en het wagenpark is 40% hybride.
 

 Naar het stemformulier. LET OP: er kan per IP-adres maar één stem uitgebracht worden.

Deel deze pagina via social media

Volg Switch

Volg ons op Facebook

Volg ons op twitter

Volg ons op YouTube

Agenda

Er zijn op dit moment geen verwante activiteiten